donderdag 20 november 2008

Tigernest


In een adembenemende klim van 2200 naar ruim 2900 m boven zeeniveau bereikten we het legendarische Tigernest, waar ooit guru Rimpoche heen vloog op een gevleugelde tijger om het boeddhisme in Bhutan te introduceren. Op die plek (hoog in de bergen, recht boven een kloof) heeft hij drie jaar gemediteerd en toen in heel Bhutan het boeddhisme ge"introduceerd.

Dit oord (in de buurt van Paro) is nu een pelgrimsoord en een trekpleister voor de sportieve toerist. Zeven jaar geleden waren we hier ook. Het verschil met nu is dat je nu ook echt het klooster in kunt... via een kunstmatig aangelegde trap recht naar beneden de kloof in en dan weer onhoog, 700 grote hoge treden .. niet voor de poes voor een senior...:-)

Het eerste stuk kan op een paard, waar Dick gebruik van maakte, maar het laatste stuk moet echt te voet en terug sowieso te voet. Al met al een meer dan heerlijke dag, tevens onze laatste in dit fantastische land.

Vanmiddag zijn we met Druk Air (nationale vliegtuigmij. van Bhutan) gearriveerd in Delhi, waar we tot morgenavond zullen zijn om dan terug te vliegen naar Amsterdam via Z"urich (raar toetsenbord hier..). Voor het eerst kunnen we morgen even lekker shoppen in deze miljoenenstad en vooral een lekker kopje thee drinken in het Imperial Hotel, dat helemaal de sfeer ademt van de Engelse tijd, nu alweer ruim een halve eeuw verleden tijd.